fbpx
EMDR werkt snel en veilig

Om van nare gevoelens af te komen na een heftige periode of ervaring.

EMDR1 - emdr-traumaverwerking

EMDR na een heftige ervaring of periode

Hoe verwerk je ervaringen uit het verleden die je maar na blijven jagen? Hoe los je dat op? Om sommige ervaringen alleen te moeten verwerken, kan erg moeilijk zijn.  Echt los komen van de pijn, de angst, het verdriet, de onzekerheid en ander soort ellende, is soms niet alleen te doen.

Bewezen methode

EMDR is een bewezen methode die werkt als je last blijft houden van de gevolgen van een heftige ervaring, periode of trauma. Te denken valt aan geweld, een ongeluk of een andere nare ervaring die maar op je netvlies blijft staan. Of na een periode van ziekte of onzekerheid kan je last blijven houden van de angst dat het weer terugkomt.

Een nare ervaring of periode brengt vaak heftige emoties met zich mee. Normaal gesproken ben je binnen 2 tot 6 weken in staat om zo’n ervaring te verwerken. 

Maar soms lukt dat niet. Soms blijft de hele ervaring in je hoofd en in je lichaam zitten en houdt het je tegen om verder te gaan met je leven. Misschien herken je dit:

  • Je zegt tegen jezelf dat je het los moet laten maar het lukt niet.

  • De herinneringen blijven ‘vers’.

  • Je schiet in de stress als je er aan denkt.

  • Je droomt er vaak over en dat is niet fijn.

  • Een geluid, een geur of een beeld dat je ziet, kan de gebeurtenis zomaar terug brengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen. 

  • Het is net alsof het gisteren gebeurd is. En dat terwijl het maanden of soms zelfs jaren geleden heeft plaatsgevonden. 

  • Je blijft maar last houden van angst, onzekerheid, boosheid en ander soort nare emoties die je niet meer wil.

  • Je wil gewoon verder met je leven maar het lukt niet.

Met EMDR lossen deze reacties snel op. Veel cliënten voelen al na twee of drie keer een enorme opluchting. 

Nieuwsgierig of EMDR iets voor jou is?

Laten we vrijblijvend kennis maken.

Wat is het?

De EMDR behandeling

EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd dit verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode. 

EMDR biedt met name een oplossing als er geen normale verwerking van een heftige ervaring plaatsvindt. Of als er meerdere ervaringen zijn, die ervoor zorgen dat angsten blijven.

Wat levert het op:

EMDR werkt op het moment dat trauma vast blijft zitten in je hersenen. Met als gevolg dat je beseft dat het gevaar of de pijn is allang voorbij maar je lichaam reageert alsof je er nog middenin zit.

Er over praten helpt, maar het lost niet altijd de heftige beleving van de ervaring op.  Middels EMDR helpen we jou  om de nare ervaring los te laten zodat er een normaal verwerkingsproces kan plaatsvinden.

 

Reviews

Verhalen

Inge - emdr-traumaverwerking
Inge Miltenburg-bos

EMDR Master Practitioner

Sinds 2018 mag ik mijzelf EMDR Master Practitioner noemen. Ik ben deze opleiding gaan doen omdat ik als geen ander weet wat een heftige en onverwachte ervaring met je kan doen. Zelf heb ik mogen ervaren dat EMDR doet wat veel andere methodieken niet doen. Het haalt echt de scherpe randjes van een hele nare herinnering af en dat is een enorme opluchting. Daarom wilde ik anderen hier ook mee kunnen helpen.

Het aanbieden en toepassen van deze mooie en krachtige methodiek kan ook een extra ondersteuning bieden bij onze coaching trajecten. Het kan een blokkade opheffen die er wellicht al jaren zit. Het helpt particulieren, maar je kunt zo ook je medewerkers helpen om verder te gaan zonder angsten. 

En mocht jij of dus je collega aanvullend verzekerd zijn, dan kunnen de behandelingen ook nog vergoed worden door de zorgverzekeraar. Hierover vertel ik je graag meer.

Gemiddeld geven klanten mij een 9,2

4.7/5

Aangesloten bij de samenwerkende EMDR therapeuten Nederland en de NOBCO.  Geaccrediteerd door BATC. 

Covid-19 Proof

Gelukkig zijn er al veel regels die we los hebben kunnen laten. Wel vraag ik aan cliënten dat als ze klachten hebben, zij dit melden. Ikzelf zal er ook melding van maken. Dan kunnen we samen overleggen of we de afspraak verplaatsen of door laten gaan. 

Op deze manier zijn we beide veilig.

Kennismaken

FAQ

Veel gestelde vragen

Tijdens de eerste sessie vertel je mij alles over hetgeen er gebeurd is. Op basis van hetgeen je mij hebt verteld gaan we daarna aan de slag met je verhaal. Ik stel je volgens een vast protocol vragen waardoor je beelden ziet of gevoelens ervaart. Ondertussen prikkel ik je ogen door ze heen en weer te laten wegen. Of je krijgt piepjes in je oren of ik tik op je knieën. Dit gebeurt afwisselend links en rechts. Deze afwisseling zorgt voor het prikkelen van de linker en rechterhersenhelft en activeert het verwerkingsproces.

De combinatie van het denken aan wat er is gebeurd en het maken van oogbewegingen of het horen de piepjes of het tikken op je knieen stimuleerd het natuurlijke verwerkingssysteem. De prikkels zijn verwarrend en en kosten ruimte in je geheugen. Daardoor hebben de hersenen minder ruimte voor de nare gedachten bij de ervaring.

Ja. Tenzij er sprake is van een stoornis die de klachten veroorzaakt. Of als men nog niet zover is om het trauma los te laten. Het in stand houden doet iemand overigens meestal niet bewust. De reden om dat te doen, kan ook inzichtelijk gemaakt worden.

Dat is heel persoonlijk, de een is met drie keer al een heel eind op weg en de ander heeft zeven keer nodig. Hier kan ik je meer over vertellen bij een persoonlijk gesprek.

Nee, je moet hier een opleiding voor doen. En dat kan alleen als je al een achtergrond hebt die voldoet aan de eisen.

Wij hanteren een uurtarief van € 95,- (incl. BTW) Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Als je aanvullende verzekerd bent is de kans groot dat je het vergoedt krijgt. Om het zeker te weten is het handig om contact met ons op te nemen.

Nee, het is niet de bedoeling dat je het gaat herbeleven. Je kijkt naar hetgeen jou is overkomen zodat je niet het gevoel hebt dat het opnieuw gebeurt.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten van deze studies blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. Het zijn vooral de vele positieve verhalen die bewijzen dat het werkt