Vol wanhoop vulde ik het contactformulier in

7 december 2021

Vol wanhoop vulde ik afgelopen maart het contactformulier in op de website van Krachtig Mens. Ik zat toentertijd al in EMDR-therapie, maar voelde mij niet op mijn gemak bij deze persoon. Vanaf mijn intake met Chantal en in de therapieruimte bij Inge was het voor mij helder dat ik wilde overstappen. Ik voelde me veilig, op mijn gemak en écht gehoord door Inge. Na een nare ervaring op een festival in maart 2019 waren er bij mij op een sluipende wijze paniekaanvallen ontstaan.

Ik bagatelliseerde mijn klachten en maakte mezelf wijs dat dit simpelweg een fase was die weer over zou gaan. Tot ik in het najaar van 2020 realiseerde dat dit zo niet langer door kon gaan. Mijn paniekstoornis begon mijn leven te beheersen en ik verloor zowel mijn positieve instelling als het vertrouwen in mijn lichaam. De continue angst voor de angst zorgde voor beperkingen op mijn (studenten)leven en van de gedachte dat dit voor de rest van mijn leven zo door zou moeten gaan raakte ik elke dag opnieuw in totale paniek. Eenmaal in therapie bij Inge kwam ik er al snel achter dat veel gebeurtenissen uit mijn jeugd nooit verwerkt waren.

Tijdens de EMDR-sessies bij Inge voelde ik de ruimte om weggestopte emoties en verdriet naar boven te laten komen. Steeds meer vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik begon te begrijpen waar mijn continue gespannen en gejaagde gevoel vandaan kon komen. Na tien sessies bij Krachtig Mens, ben ik -voor nu- klaar met mijn traject. Mijn lijf waar voorheen elke dag allerlei paniekgevoelens doorheen sjeesden heeft zo veel meer rust gevonden en mijn paniekaanvallen zijn flink gereduceerd. Inge heeft mij geholpen het vertrouwen in mijn lichaam weer terug te vinden.

Ik bewonder Inge voor de manier waarop zij zo begaan is met haar cliënten en ben haar erg dankbaar. En ik vond het fijn Chantal altijd even te kunnen spreken bij een noodgevalletje of tijdens het inplannen van mijn sessie(s). Je voelt je echt veilig bij de dames van Krachtig Mens. Bedankt!
-Davinia, 22 jaar 

Wil je net als Davinia geholpen worden of twijfel je of EMDR bij jou zou kunnen werken? Neem dan vrijblijvend contact op waarna wij telefonisch met je kennismaken. Kosteloos en geheel vrijblijvend.

Stuur ons een mailtje met je telefoon nummer:

Info@krachtigmens.nl

Andere inspiratie

IkBeleefdeHetSteedsWeer

Wat als trauma je leven beheerst?

Het leven kunnen leven zoals je dat zelf graag wilt. Ja, dat klinkt goed zeg. Dat willen we allemaal natuurlijk. M...
Boos (1)

Heel erg boos

Tegenover mij zit Adriana, een vrouw van achter in de vijftig die sinds een aantal maanden werkloos thuis zit en de v...
Verliezen

Straks verlies ik mijzelf

Het toegeven aan emoties kan heel eng zijn:  ‘Ik ben bang om mijzelf te verliezen. Om helemaal in te storten.’&n...