Tools voor HR

Hoe ga je om met je medewerker als die het zwaar heeft? Bijvoorbeeld door een ingrijpende gebeurtenis zoals scheiding, geboorte, overlijden of ziekte.

Op deze pagina delen wij tools en tips hoe jij binnen HR of als leidinggevende je medewerker of collega goed kan begeleiden.

Vakantie en nog steeds moe

Je medewerker komt terug van vakantie en is nog steeds gestrest of moe. En nu? De waarheid is; als we stress hadden voor de vakantie en we niet voldoende rust hebben gevonden, bestaat het risico dat we overbelast raken en langer uitvallen. We vallen namelijk snel terug in oude gewoontes.

Hoe ga jij als leidinggevende hiermee om? Waar moet je op letten en wat kun je vragen of zeggen? In deze pdf vind je:

  • signalen van stress bij je medewerkers
  • voorbeeld vragen die je kunt stellen
  • tips wat wel/niet te zeggen

Re-integratie na burn-out

Een medewerker is aan het re-integreren na een burn-out. Moet je dit begeleiden en zo ja hoe? Allereerst, ja, begeleiding op de werkvloer is belangrijk. Hoewel iemand fysiek vaak goed hersteld is, is er nog steeds sprake van kwetsbaarheid. 

Hoe ga jij als HR of leidinggevende dit begeleiden? Waar moet je op letten en wat kun je vragen of zeggen? In deze pdf vind je:

  • rode vlaggen
  • voorbeeld vragen die je kunt stellen
  • tips wat wel/niet te zeggen

Een scheiding heeft veel impact

Een medewerker ligt in scheiding. Het is een van de meest stressvolle ervaringen in het leven. Hoe ga je om met een medewerker die in scheiding ligt. Wat kun je wel en niet verwachten? Hoe kun je dit begeleiden?

In deze pdf vind je:

  • stressfactoren waar je medewerker mee te maken krijgt
  • voorbeeld vragen die je kunt stellen
  • tips wat wel/niet te zeggen

Een kind krijgen

Een medewerker krijgt een kind. Super leuk, maar ook levensveranderend. Voor moeders is er vaak van alles geregeld, maar wat is geregeld voor de partners? 

Moet je ergens rekening mee houden als HR of leidinggevende? Waar kan je op letten en wat kun je vragen of zeggen? In deze pdf vind je:

  • signalen om in de gaten te houden
  • voorbeeld vragen die je kunt stellen
  • tips wat wel/niet te zeggen

Een dierbare verliezen

Een medewerker heeft een dierbare verloren. Dit is verschrikkelijk nieuws. Hoe ga je je medewerker hierin begeleiden vanuit je rol als leidinggevende of HR?

In deze pdf vind je:

  • stressfactoren waar je medewerker mee te maken krijgt
  • voorbeeld vragen die je kunt stellen
  • tips wat wel/niet te zeggen

Over Inge Miltenburg-Bos

Inge is expert en ervaringsdeskundige op het gebied van ontwikkelen van veerkracht. Naast EMDR Master Practitioner is zij grondlegger van de Faith-methode. Deze bewezen methodiek is erop gericht om veerkracht te ontwikkelen en bestaat uit 5 modules. Praktisch en pragmatisch.

Zij beschrijft het ontstaan van de Faith-methode in haar eerste boek; Sterker door tegenslag. En in haar tweede boek: Coachen naar veerkracht is te lezen hoe je iemand kan helpen om weer de leiding over zijn leven te kunnen pakken.

Haar motto; 'wat je overkomt is geen keuze, wat je er daarna mee doet wel' vindt men in haar hele manier van coachen. Juist door hetgeen iemand meemaakt, ontstaat de kans om te groeien. Inge biedt mensen de mogelijkheid om veilig en vanuit zelf ontwikkeld vertrouwen deze groei aan te gaan. Dit is belangrijk omdat mensen zo vanuit eigen kracht en inzichten kunnen werken.

Datgene wat al aanwezig is, wordt ingezet. Dit geeft het meest optimale en blijvende resultaat, is haar ervaring. En dat is erg belangrijk bij herstel en van groot belang om veerkrachtig te blijven.

Samen met haar team van specialisten ondersteunt Inge mensen en bedrijven bij herstel middels het unieke coaching-concept op basis van de Faith-methode. Haar passie om mensen succesvol te helpen heeft geresulteerd in een 9,2 voor klanttevredenheid.