fbpx

Ziekteverzuim en transparantie

16 jun 2017

Als coach of therapeut dien je transparant te zijn. Oftewel eerlijk en open met je cliënt omgaan. Alsof je anders zou willen. Want de relatie die je hebt met je cliënt bepaalt een groot deel van het succes van de sessies. Het is dus handig dat je zuiver omgaat met hetgeen jouw cliënt met je deelt en de vragen die hij of zij aan je stelt.

30% van de behandeling valt of staat bij de relatie die je hebt met je cliënt.  De vorm van je strategie of therapie bepaalt slecht 15% van het succes. Dus wat je ook te vertellen hebt, je intenties en de manier waarop je iets overbrengt, maakt het verschil. Als je de verbinding aan weet te gaan met de persoon tegenover je, kan je veel bereiken.

Maar de grootste invloed op het herstel of de groei van je cliënt, wordt bepaald door wat er buiten je praktijk gebeurt. En daar heb je als behandelaar weinig invloed op. Zodra iemand de deur uitloopt, zijn er veel andere factoren die de cliënt beïnvloeden. Bijvoorbeeld als iemand met een nieuw inzicht weer op het werk komt en dit deelt met collega’s, en deze hebben daar een oordeel over, wordt het resultaat van de sessie al beïnvloed. Hij of zij zit dan ineens in een andere sfeer. Het inzicht dat hij of zij heeft gekregen wordt dan al weer anders. Er kan bijvoorbeeld twijfel ontstaan over wat hij of zij voelt en dit heeft een negatieve invloed op het net opgedane inzicht.

Als werkgever of manager is het belangrijk om je hier bewust van te zijn. Want het succes van een gesprek of sessie met een coach is voor ruim 40% afhankelijk van de omgeving waar jouw cliënt en dus de medewerker zich in bevindt. Niet alleen de leefomgeving maar zeker ook de werkomgeving. Als je bedenkt dat wij het grootste deel van de dag op ons werk zitten, heb je dus veel invloed op je collega’s. Daarom is een goede relatie met de mensen om je heen dan ook heel belangrijk.

Als werkgever/manager heb je dus een belangrijke rol bij het herstel of de groei van je collega. Ik wil je daarom ook vragen om eens echt na te denken over het volgende.

  • Ben jij op de hoogte van wat je collega werkelijk nodig heeft?
  • Weet jij wat er speelt bij hem of haar?
  • Heb je een omgeving gecreëerd waarin jouw collega zich veilig genoeg voelt om zijn of haar verhaal met jou te delen?
  • En weet je zeker dat de sfeer op de werkvloer goed en stimulerend is?

De sfeer en de veiligheid op de werkvloer worden vaak onderschat. ‘We komen hier om te werken. Je problemen los je maar in je eigen tijd op,’ roepen sommige werkgevers of managers. Helaas gebeurt dit ook steeds vaker. Mensen gaan het thuis oplossen en komen niet meer naar hun werk. Ze melden zich ziek. En dat terwijl dat voorkomen had kunnen worden. Ik zal het je uitleggen.

Hoog ziekteverzuim is een flinke kostenpost voor bedrijven. Dat is algemeen bekend. Maar weet je ook wat je er zelf aan kan doen? Dit wordt gezond leiderschap genoemd. Gezond leiderschap heeft grote invloed op de vitaliteit van collega’s. Als jij weet wat er speelt op de werkvloer, kan je dit beïnvloeden. En dat begint door bewust te kijken naar je eigen gedrag en je handelen.

Als je nou vanavond naar huis rijdt en je staat in de file, benut die tijd dan eens om te bedenken of je transparant bent naar je collega’s. Wat je kan doen om een oprechte en intrinsieke verbinding aan te gaan met de mensen om je heen. Je hoeft niet gelijk met ze op vakantie, maar een goede sfeer creëren is van wezenlijk belang. En weet dan ook dat als jij begint door eerlijk tegen jezelf te zijn, jij dit overdraagt op de mensen om je heen.

Het leek wellicht niet van belang. Maar nu weet je hoe groot de invloed is van het hebben van een goede relatie met je collega’s, is het toch handig om daar eens over na te denken. En, het heeft niet alleen een positieve invloed op je ziekteverzuim, maar het maakt ook jouw dagen een stuk leuker.

Wil je hier meer over weten?  Neem dan contact op. Wij leggen je graag persoonlijk uit wat je hier aan kan doen.

Andere managers weten dit al. Kijk maar hier.

Mogen wij  jouw bedrijf en collega’s helpen?
Wij helpen werkgevers graag bij het structureel oplossen van verzuim door te investeren in hun collega’s. Meer weten? Nodig ons uit voor een presentatie (klik hier).

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Ziekteverzuim en transparantie

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag