fbpx

Sprekerstraining

20 apr 2019

We kunnen, op een enkeling na, allemaal praten. We zijn ook allemaal in staat om te kletsen, te kwebbelen, te roddelen, te zwammen te zeuren te zaniken, te tieren en te tetteren

Met een beetje geluk, kun je redelijk goed communiceren en fijne gesprekken voeren.  En met heel veel geluk kun je goed spreken! 

Spreken is iets heel anders dan praten. Spreken is topsport!  

Je hebt mensen die wandelen, joggen, rennen en je hebt topatleten die sprinten of marathons winnen. Dit zijn getrainde mensen die goed voorbereid te werk gaan. Die ongelooflijk veel tijd besteden aan alles wat kan bijdragen aan hun prestaties, zoals voeding, techniek, uithoudingsvermogen, spierkracht, training en timing. Zij laten niets aan het toeval over. 

Goed getrainde sprekers laten ook niets aan het toeval over! 

Aan mij, Elly Luider,  de schone taak om van jou ook een goed getrainde spreker te maken. 

Waar bestaat het uit:

  • Telefonisch contact
  • Een persoonlijk gesprek
  • Een schrijfopdracht
  • Een-op-een dagtraining met mij
  • Werkmap met hand-out
  • After care

Waar we aan gaan werken:

Aandacht en focus:  het is namelijk super belangrijk dat je goed geaard op het podium staat en door middel van ademhalingstechnieken prima in staat bent om rust in jouw systeem te creëren. Want alleen als jij stevig en vol zelfvertrouwen op dat podium staat, kun je jouw verhaal overbrengen en knallen of stralen.

Tekst: woordgebruik, interval, ritme, humor en drama. 

Jij bereidt een speech voor, waarna we samen gaan kijken naar de inhoud en het ritme van jouw verhaal. Ik ga je leren hoe jouw verhaal van het begin tot het eind boeiend blijft. Ongeacht het onderwerp. 

Techniek: waaronder stemgebruik. Weet je nog? Het is immers de toon die de muziek maakt!

Je stem is een krachtig instrument en zeer bepalend voor het overbrengen van jouw boodschap. Je gaat ervaren hoe leuk het is om te spelen met de klankkleur en intonatie van je stem.

Houding en lichaamstaal: Door middel van lichaamstaal kun je jouw boodschap nog krachtiger overbrengen.

Hoe en waar ga je staan, wat is je houding, hoe staan je voeten, waar laat je je handen? Als je dit onder de knie hebt, maken we een mooie combinatie van aandacht, tekst, stemgebruik en houding.

Vul onderstaand formulier in. Hierna nemen we binnen 24 uur contact met je op. Aan de hand van een persoonlijk gesprek, kunnen wij vaststellen of je in aanmerking komt voor dit traject.

Aanmelden voor sprekerstraining

  • Vul een waarde tussen 1 en 10 in.
 

 

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod