fbpx

Over vleugels en vragen

5 nov 2018

Een week geleden werd ik wakker met een podcast van Anthony Robins.

Luisteren naar een inspirerend verhaal vind ik een fijne manier om de dag te starten. Zijn verhaal ging over een man die hij midden in de nacht tegenkwam en die hem om 25 cent vroeg. Tony bedacht dat hij best meer kon missen maar gaf hem toch die 25 cent. De reden hiervoor was dat hij zich realiseerde dat het leven je geeft waar je om vraagt…. 

Met die gedachte ging ik onder de douche staan. Onder de douche krijg ik vaak prachtige inzichten die mij vertellen wat mijn volgende stap kan zijn. Ik hou hiervan en ik kijk dan ook heel vaak naar tekens en gebeurtenissen die het leven mij geeft om te ontdekken of ik nog op de goede weg zit.  

Maar vragen doe ik eigenlijk maar zo af en toe. Echt specifiek vragen om iets wat ik graag zou willen meemaken, ontvangen of bereiken doe ik bijzonder weinig. En dat terwijl ik als geen ander weet dat dat juist de kracht is van de wet van de aantrekkingskracht. Vragen, visualiseren en actie daarop ondernemen. Zo werkt het. 

Bijvoorbeeld; kijk naar ons nieuwe kantoor. Eind vorig jaar heb ik gevraagd om een nieuwe werkruimte omdat ik ook fysiek samen wilde zitten met mijn collega’s. Wat gebeurde er; In de eerste week van januari werd de huur van mijn oude praktijk opgezegd en moest ik dus wel opzoek naar een nieuwe plek. Wat overigens een super plek is. 

Of nieuwe cliënten. Als ik zie dat mijn agenda te leeg wordt, ga ik visualiseren hoe er weer nieuwe berichten en telefoontje binnenkomen van mensen die graag gecoacht willen worden door ons. Vervolgens ga ik wat contacten bellen en loopt mijn agenda weer vol.  

Het werkt en toch stop ik op een gegeven moment met vragen… 

Hoe kan dat? Waarom ga je niet door met iets wat goed werkt? Want zodra je stopt om te focussen op datgene wat je graag wilt, val je weer terug in oude gewoontes en ervaringen. 

Je agenda wordt te leeg. Je twijfelt of je de huur wel kan betalen… met als gevolg dat je weer gaat visualiseren en daar actie op gaat ondernemen. Dit kost steeds opnieuw energie. 

Het lijk wel een cirkel die je graag zou willen doorbreken. Ook ik zocht naar een mogelijkheid hiervoor. 

En terwijl ik vorige week stilletjes over rivier de Vecht uit staarde, begon het te dagen. De regen drupte in het water en liet grote kringen achter. De kringen leken op die cirkel waar ik zo graag vanaf wilde. En ineens viel mij wat op. Diezelfde regen veroorzaakte namelijk meerdere cirkels. En toen die cirkels elkaar raakten, werd er een stukje van de ene cirkel als het ware doorgegeven aan de andere. Dit betekende wel dat dat stukje, zijn oorspronkelijke cirkel moest loslaten. De eerste cirkel had zijn werk gedaan en hoefde niet steeds opnieuw opgeroepen te worden. Metaforisch klopt het helemaal. Het is tijd om een oude en bekende gewoonte los te laten. Dat is nodig om een nieuwe gewoonte de ruimte te geven en om deze eigen te maken. 

Zo blijft de beweging bestaan. Voor een nieuwe gewoonte, voor nieuw resultaat en dus voor nieuwe vragen. 

Ondertussen stroomt de Vecht gewoon verder. Net als het leven. Het kabbelt, het beweegt en het draagt alle cirkels van regen en ervaringen in zich. Alle stukjes worden doorgegeven in nieuwe cirkels, tenzij ze rond blijven draaien in hun eigen stukje Vecht.  

Tijd dus om verder te gaan en mijn stukje door te geven. We hebben vleugels gekregen en het is tijd om ze te gaan gebruiken.  

Ook toe aan nieuwe gewoontes binnen de organisatie? Mail: info@krachtigmens.nl

 

 

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Over vleugels en vragen

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag