fbpx

Over creativiteit, nieuwsgierigheid en een witte maillot

2 mei 2018

We hebben de afgelopen weken heel wat gezien. Anti-kraak panden waar je als coach/therapeut zelf depressief van wordt. Gestylde kille panden waar je het nog kouder van krijgt. En kleine, vreemd ruikende ruimtes waar je maandelijks heel veel geld voor mag betalen. De zoektocht naar een andere werkplek is bijzonder. Toch hopen we binnenkort de perfecte ruimte gevonden te hebben om samen lekker aan het werk te zijn.

Deze zoektocht heeft ons wel aan het denken gezet. Nu zijn wij geen interieur-experts, maar kan het zo zijn dat als de inrichting van een bedrijf weinig creativiteit laat zien, dit ook iets zegt over de creativiteit in de manier van werken? Hoe kan het toch dat bedrijven het belangrijkste ‘onderdeel’ van hun bedrijf (de medewerkers) in zulke ruimtes plaatsen? Ruimtes, grenzend aan lange saaie gangen met ergens in de hoek een industriële lamp en een soort van plofbank zodat het nog enigszins gezellig oogt. En uiteraard is er altijd wel ergens een hippe hangplant te vinden.

Mensen zijn aan het werk in kantoorruimtes die allemaal hetzelfde zijn aangekleed. Alle goede intenties zijn aanwezig maar er mist elke vorm van creativiteit. Je voelt de beperkingen en blokkades bij dat soort organisaties op het moment dat je binnenkomt. Het voelt als dat kleine meisje die een witte maillot aankrijgt en buiten mag gaan spelen. Maar terwijl ze huppelend en enthousiast naar buiten rent, zegt haar moeder nog snel: Zorg dat je maillot niet vies wordt hé! Waardoor alle plezier uit haar huppelende beentjes zo in haar sandaaltjes zakt…

Strakke regels en kaders beperken. Te veel structuur slaat lam en we worden allemaal hetzelfde. En als we allemaal hetzelfde zijn, ontstaat er nooit meer iets nieuws. Einsteins woorden komen bij mij op: ‘Problemen kunnen niet opgelost worden op hetzelfde niveau van denken waarop ze zijn gemaakt’

Het is namelijk niet alleen de kantooromgeving. Massaal kiezen wij voor Lean, Agile, Scrum en andere prachtige manieren om sneller, klantgerichter en met minder kosten te kunnen werken. En die methodieken zijn top, ik weet het… maar waar is het unieke en ludieke op de werkvloer? Wat als je bijvoorbeeld niet past in een zelfsturend team of jeuk krijgt van een lean-proces waardoor je het gevoel krijgt dat je niet goed genoeg bent? Waar vind je de ruimte om te zijn wie je bent?

Persoonlijk vind ik het geweldig als medewerkers uitgedaagd worden om regelmatig buiten de lijntje te prutsen. Juist in deze tijd! Je zult begrijpen dat wij in onze training en coaching niet anders doen. Natuurlijk, je hebt je te houden aan wet en regelgeving. Maar hé, het is toch echt heel bevrijdend als je met je witte maillot (of broek) ondersteboven in een boom kan hangen!

Want het maakt je maillot misschien wel vies maar als je ondersteboven hangt, ga je wel ineens anders naar de wereld kijken. Je gaat  ineens veel meer zien. En wat een hele leuke bijkomstigheid is, is dat je het op jouw eigen manier gaat zien. De kaders zijn namelijk helemaal anders als alles op z’n kop staat.

Helaas kan je je medewerkers niet allemaal ondersteboven aan een boom hangen.* Maar er zijn wel andere manieren om mensen te prikkelen zodat ze anders naar de wereld kunnen gaan kijken en om creativiteit te stimuleren.

Ik geef drie voorzetjes;

  1. Begin de volgende vergadering eens met de vraag; “Stel, je zou op mijn stoel zitten, wat zou je als eerste willen veranderen en hoe zou je dat doen?”
  2. Laat iedereen de dag beginnen op een andere werkplek of afdeling zonder dat je PC’s en ladeblokken gaat verplaatsen. Al is het maar voor een half uur!
  3. Formeer elke maand een ander team die de VrijMiBo regelt. Thema’s, bijzondere hapjes en drankjes zijn meer dan welkom.

Prikkel het creatieve brein van je medewerkers en dat van jezelf. Deze tijd vraag om anders denken, anders doen en anders kijken. Dit kan alleen door buiten de gebaande paden te treden. En hoe goed die gebaande paden ook zijn, ze zijn vaak niet verrassend of vernieuwend. Als je altijd op dezelfde manier je medewerkers motiveert of inspireert, zullen zij ook nooit met verrassende oplossingen of inzichten komen. Wil je het werkelijk anders doen? Word dan weer nieuwsgierig!  Ga eens ondersteboven hangen om te ervaren hoe de wereld er ook uit kan zien.

Ik sluit daarom af met de woorden van Einstein: ‘Ik heb geen speciale talenten, ik ben alleen hartstochtelijk nieuwsgierig. En we weten allemaal wat die nieuwsgierigheid Einstein heeft opgeleverd.

* Mocht je je medewerkers wel zover hebben gekregen, wij zien graag de foto’s.  Zoek je iets met hetzelfde effect als ondersteboven in de boom hangen, dan denken wij graag met je mee! Laat je gegevens hier achter of stuur een mail. Wij drinken allemaal onze koffie zwart.

 

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Over creativiteit, nieuwsgierigheid en een witte maillot

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag