fbpx

Nog even over die app…

1 sep 2020

Beste Mark en Hugo,

Nog even over die app. Ja, laten we het nog even over die app hebben.

Eerst vond ik het helemaal niets. Maar ik heb er nog eens over nagedacht en met een kleine aanpassing kan het toch best zinvol zijn in de bestrijding van het virus. En nu de app toch nog niet helemaal goed gaat werken voor vandaag (1 september) is het vast nog wel mogelijk om er nog wat aan te veranderen. De reden waarom ik het zeg is omdat het mij niet zo’n goed idee lijkt om een melding te krijgen, wanneer je mogelijk in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met Covid-19.

Want je snapt zelf toch ook wel dat dit kan zorgen voor stress en onrust in onze samenleving. Op die manier ga je steeds om je heen kijken… wie heeft het? Getsie, ik moet er niet aan denken dat ik op die manier door de stad ga lopen… Het vertrouwen in de medemens komt op die manier natuurlijk niet terug. Het vreet eerder aan ons gevoel van veiligheid en is om die reden een voedingsbodem voor het angst-virus. Want dat is het grootste probleem.

Als mensen besmet raken met het angst-virus, krijgen ze stress. En stress zorgt ervoor dat de focus gaat liggen op overleven en dan zijn er drie mogelijkheden.

    1. Niks verbinden en sociaal zijn, we gaan de strijd aan! En er is strijd genoeg in de wereld op dit moment.
    2. Anderen doen net of het er niet is en blijven lachen of storten zich op iets wat hen afleidt. Zoiets als drank, Netflix, eten, gamen… nou ja, je snapt wat ik bedoel.
    3. Maar er zijn ook mensen die heel passief worden… ze doen helemaal niets meer. En dat is ook niet handig voor de economie. Alle creativiteit en het denken in mogelijkheden verdwijnt en dat hebben we juist nu nodig.

Kortom, door de stress gaan er dingen gebeuren die helemaal niet helpen om gezond te blijven. Sterker nog, stress zorgt ervoor dat ons immuunsysteem steeds minder goed gaat werken. Als mensen zich weer goed en veilig willen voelen, hebben ze namelijk twee dingen nodig en dat is:

    1. Dat de berichten van gevaar verdwijnen of in ieder geval niet erger worden gemaakt dan nodig.
    2. En het is belangrijk dat er berichten gestuurd worden dat ze veilig zijn.

Maar goed, dit even ter onderbouwing van mijn voorstel. Want ik heb een, vind ik zelf, briljant voorstel!

Wat vinden jullie ervan om middels de app een melding te sturen wanneer je in de buurt bent van mensen die het niet hebben. Dat je elk uur van de dag kunt zien hoeveel Covid-loze mensen je bent tegengekomen! Voelt toch een stuk beter en zeker veiliger lijkt mij. We gaan dan alles weer zien zoals het is zeg maar. Niet overal beren op de weg maar heel af en toe misschien ergens 1 en dan hoeft hij niet eens gevaarlijk te zijn. Goed idee toch?

En wat helemaal tof zou zijn is als je een extra feature kunt toevoegen waarop je kunt zien hoeveel blije en positieve mensen je in je directe omgeving hebt. Want, en dat is dan wel weer grappig, dat is heel besmettelijk! Als je iemand in je omgeving hebt die heel vrolijk, positief en blij is, ga je bijna als vanzelf meedoen! Ik verzin het niet hoor, daar zijn heel veel onderzoeken naar gedaan. Google maar eens op de invloed van positiviteit.

Om mijn verhaal nog duidelijker te maken heb ik nog een grappig filmpje om te laten zien wat aanmoedigen en positief denken met iemand doen: https://www.youtube.com/watch?v=Ffl81INebzA

Een mens gaat veel harder, blijer en gefocust werken als hij of zij wordt aangemoedigd. Als er vertrouwen is in plaats van straf. Als iemand de ruimte krijgt in plaats van kort gehouden wordt…

Nou ja, ik kan nog wel even doorgaan maar ik hoop vooral dat jullie die aanpassing even doorvoeren. Dat gaat een stuk meer opleveren kan ik je beloven. Want van focussen op wat er niet goed gaat, is nog nooit iemand beter geworden.En nee, ik hoef niets voor deze tip hoor. Als je hier en daar mijn naam en die van mijn bedrijf Krachtig Mens kan laten vallen, dan ben ik al heel gelukkig. Zo helpen jullie ook om ander gedoe te voorkomen op de werkvloer.

Succes met de implementatie van deze positiviteits-app!

Oja, mocht je het er toch nog even over willen hebben, mail dan even naar inge@krachtigmens.nl. Dan reageer ik binnen 24 uur.

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Nog even over die app...

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag