fbpx

Het nieuwe toverwoord, vitaliteit!

11 nov 2016

Als werkgever of manager wil je natuurlijk dat al je medewerkers happy aan het werk zijn. Dat ze bruisend van energie binnenkomen. Dat ze goed met druk om kunnen gaan. Maar zeker ook dat ze bergen werk verzetten. Mooie resultaten halen zonder te veel stress.

Het klinkt een beetje als de ideale wereld maar waarom voor minder gaan, toch? Wat hierbij belangrijk is, is vitaliteit. Vitaliteit is het nieuwe toverwoord. Als je daarop stuurt, verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon. Nou goed, het zal minder worden.

Mensen zijn gemotiveerd, enthousiast en staan positief in het leven. Ze zijn gezond en hebben energie. Als je je medewerkers en dus je collega’s vitaal houdt, blijft je bedrijf ook vitaal.

Klinkt goed toch?
Maar hoe zorg je daarvoor?
Waar koop je een grote hoeveelheid vitaliteit?

Weet je, dat heb je al in huis. Je moet het alleen aan weten te zetten bij mensen. Dan gaat de energie weer stromen! Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. De belangrijkste is echter wel, iemand moet wel willen. Als iemand niet wil, stroomt er helemaal niets. Vragen wat er blokkeert, helpt. Dat geeft inzicht. Geef aandacht aan de situatie waar ze in zitten. Ontdek hoe de mensen werkelijk denken.

Vraag of mensen nog gemotiveerd zijn om hun werk te doen. Onderzoek of je de volgende aspecten goed geregeld hebt voor je medewerkers/collega’s:

  • Is de sfeer goed op de afdeling en binnen het bedrijf?
  • Kunnen mensen de werkdruk aan?
  • Worden de mensen uitgedaagd doordat ze afwisselend werk doen?
  • Kunnen ze groeien?
  • Hebben ze verantwoordelijk werk?
  • Welke invloed heeft de leidinggevende op de mensen? Is dat wel positief?

De bovengenoemde aspecten zijn van groot belang bij het vitaal houden en krijgen van je bedrijf. Wij merken vaak dat de oplossing om een bedrijf vitaal te houden, binnen handbereik ligt. Maar deze niet altijd wordt gezien. En dat is zonde. Kansen worden gemist, verzuim loopt op en beoogde resultaten blijven uit.

De mens is het belangrijkste binnen een organisatie. Investeren in zijn of haar kracht, maakt het bedrijf krachtig en vitaal. Zo maak je het verschil.

Laat werken aan vitaliteit hoog op je to-do lijstje staan. Dan worden al die andere zaken die er ook opstaan, vele malen makkelijker.

Denk je nu “Lekker makkelijk.” Of “Daar heb ik dus geen tijd voor” neem dan contact op. Wij leggen je graag persoonlijk uit hoe je het makkelijker maakt en ook nog tijd wint.

Wij maken overigens ook het verschil. Kijk maar hier.

Mogen wij  jouw bedrijf en collega’s helpen?
Wij helpen werkgevers graag bij het structureel oplossen van verzuim door te investeren in hun collega’s. Meer weten? Nodig ons uit voor een presentatie (klik hier).

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Het nieuwe toverwoord, vitaliteit!

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag