fbpx

Kerststress en ander gedoe!

7 dec 2016

In december wordt er zowel privé als op het werk veel gevraagd van collega’s. Dat kan voor sommige mensen net de bekende druppel zijn. Daar is niemand bij gebaat. Wat er thuis gebeurt, kan je als manager moeilijk beïnvloeden maar de stress op de werkvloer kan je daarentegen wel in toom houden. Ik noem even een paar voorbeelden van stress oorzaken op die je vast herkent:

  • 2016 Moet administratief afgerond worden. En nu valt echt op dat je dit met minder collega’s dan vorig jaar moet doen.
  • Klanten willen hun budget nog even opmaken. En je hoort jezelf en anderen steeds zeggen: ‘natuurlijk geen probleem’.
  • De eindejaar gesprekken dienen ingepland en gevoerd te worden. Dat heeft invloed op de sfeer.
  • Er dient van alles georganiseerd te worden qua borrels en ander soort samenzijn.
  • De prognoses voor 2017 dienen ingediend te worden. Dus je moet positief en helder zijn.
  • Privé zijn we allemaal druk met de planning rond de kerstdagen. Je merkt dat ook jij zit te puzzelen tijdens de vergadering bij wie je allemaal langs moet 1e, 2e en 3e kerstdag.
  • En als je schoolgaande kinderen hebt, is dit de maand waarin je vaak op school wordt verwacht voor gesprekken, optredens etc. etc.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is dus niet zonder reden dat juist in deze maand, mensen over hun eigen grenzen gaan. Als werkgever/manager heb je dat niet altijd in de gaten omdat je zelf ook te maken hebt met bovenstaand lijstje. Toch kan je op simpele wijze ervoor zorgen dat er minder stress is.

Ik geef je 5 tips:

Tip 1 – Vervang in je communicatie bewust het woord ‘moeten’ door ‘kunnen’, ‘mogen’ of ‘willen’
Als je als manager daarmee begint, heeft dat direct invloed op je collega’s om je heen. Mensen reageren er echt veel relaxter op als ze niets moeten maar mogen. Zo behouden ze hun werkplezier eerder dan dat er een grotere druk op ligt doordat ze het gevoel hebben te ‘moeten’. Zeker als het handig is dat sommige zaken voor het einde van het jaar geregeld worden.

Tip 2 – Blijf in het hier en nu
Ben jij zelf ook steeds bezig met je to-do lijstje? En wat je morgen of tweede kerstdag allemaal ‘moet’ doen? En lukt het om hetgeen wat je dan pas kan doen, nu vast te doen? Nee, dat lukt niemand. Het enige wanneer je iets kan doen, is nu. Dus laat de zorgen over de komende dagen los. Het levert niets op, kost enkel energie en het resultaat zal gelijk blijven. Leef nu en niet vast morgen, dan kan je je zorgen loslaten. En…, zet jezelf vooral ook op je to-do lijstje. Dan denk je ook aan jezelf.

Tip 3 – Positief visualiseren
Ik hou ervan om voor me te zien hoe alles soepel verloopt. Simpel, want dat motiveert. Neem af en toe een korte break. En stel je voor hoe het straks allemaal weer geregeld is. Dit helpt je veel meer dan denken in doemscenario’s. Die geven namelijk alleen maar meer stress.

Tip 4 – Lach zoveel mogelijk
Stel dat het toch niet helemaal gaat zoals je gehoopt had. Dan kan je erg boos of teleurgesteld worden. Maar je kunt er ook om lachen. Want ook dat is een keuze. Wat doe je liever? Wat geeft jou een beter gevoel?  Bedenk steeds of het echt nodig is om je zo druk te maken. Of het echt niet anders kan dan dat je volledig gestrest heen en weer rent. Kijk af en toe naar jezelf en lach. Ook dat geeft een veel betere energie om rustig door te kunnen gaan.

Tip 5 – Focus op de dingen die goed gaan
Staat de kerstboom op de afdeling in de fik? Heeft je collega zich verslapen? En komt hij verkreukeld de vergadering binnen vliegen? Dan geldt tip 4. En bedenk je dan ook dat er gelukkig overal brandblussers hangen. En dat je collega gelukkig wel aanwezig is. Maar zie vooral ook al die andere collega’s om je heen die ook hun beste beentje voorzetten. Maak de dingen die goed gaan groter en de mindere dingen gewoon minder belangrijk. Focus op wat er wel is.

Als je deze tips toepast, voorkom je dat mensen op het laatst nog omvallen. Want dit komt helaas veelvuldig voor. Houd je collega’s in de gaten en begin bij jezelf. Managers zijn vaak meer een voorbeeld dan ze zelf doorhebben.

Pas deze tips bewust toe en ervaar dat jullie met elkaar vitaal en positief aan 2017 kunnen beginnen!

Wil je meer informatie? Laat je gegevens hier achter en wij reageren binnen 1 werkdag!

Mogen wij  jouw bedrijf en collega’s helpen?
Wij helpen werkgevers graag bij het structureel oplossen van verzuim door te investeren in hun collega’s. Meer weten? Nodig ons uit voor een presentatie (klik hier).

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Kerststress en ander gedoe!

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag