fbpx

IN DE PRAKTIJK – Leeglopen op plezier

31 jul 2019

Tegenover mij zit een jonge vrouw van midden dertig. Haar vermoeide blik geeft blijk van haar gemoedstoestand en als ze zuchtend haar lege theekop neerzet, begint ze te vertellen:

‘Ik begrijp er niets van. Er is helemaal geen reden om me zo te voelen….zo moe, zo mat….zo leeggezogen. ‘Mijn leven is bijna perfect. We hebben een fijn gezin, een goede baan, een droomhuis, lieve familie, een grote vriendenkring, een superleuk sociaal leven. We hebben geld, mooie spullen, gaan meerdere keren per jaar op vakantie en in de weekenden gaan we met de kinderen op pad of we regelen oppas en plannen een stedentrip. We eten gezond en sporten zeker drie keer per week. De kinderen ook. Ik vind namelijk dat sporten een belangrijk onderdeel is van de opvoeding!

Onze jongens zitten op voetbal. Een teamsport is goed voor jonge kinderen. Uiteraard gaan we op zaterdagochtend vroeg altijd kijken bij de wedstrijden en hebben we daarna nog de hele dag om leuke dingen te doen. Soms nemen ze vriendjes mee naar huis. Druk, maar wel heel gezellig. Als zij spelen, haal ik even snel de boodschappen, maak het huis schoon of trek mij terug in mijn werkkamer om te lezen of te schrijven. Ik ben vorige maand gestart met een nieuwe opleiding. Zo gaaf!

Daarnaast ga ik regelmatig met mijn vriendinnen op stap en we zijn net terug van vakantie. Rondreis door Thailand. Zo prachtig, zoveel indrukken! Snap je dat ik er helemaal niets van begrijp. Mijn leven is een aaneenschakeling van mooie momenten en leuke gebeurtenissen. Ik verveel mij geen moment!’

Tja, en dat is nu precies waar we het even over gaan hebben…

Geschreven door Elly Luider

 

 

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - IN DE PRAKTIJK – Leeglopen op plezier

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag