fbpx

In de praktijk – Bevrijding!

16 jul 2019

Ik hou van mijn werk en mijn werk houdt van mij. Laten we zeggen dat we het goed kunnen vinden samen en vanuit rust en dankbaarheid kijken hoe we kunnen blijven groeien en kunnen bijdragen aan een mooie gezonde aarde.

Vanuit die gedachten zal ik regelmatig kleine artikelen plaatsen over onderwerpen die ik tegenkom in de praktijk. Situaties waarin mensen verkeren en de manier waarop zij en wij daar tegenaan kijken en mee om gaan.

Vandaag een simpele eye-opener en een boodschap om te overdenken.

Stel:

 • Je houdt enorm van lekker eten en hecht waarde aan gezonde voeding.
  Dan zal je aandacht besteden aan het inkopen en bereiden van jouw maaltijd.
 • Je wordt blij van een opgeruimd en schoon huis.
  Dan zal je aandacht besteden aan de inrichting, sfeer en reiniging van jouw huis.
 • Je vindt balans, zelfbewustzijn en zingeving heel belangrijk.
  Dan zal je aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling en groei.

Tot zover duidelijk…..toch? Ik geeft nog wat voorbeelden

Stel:

 • Je hebt last van je spijsvertering en jouw lichaam verdraagt geen vet en lactose.
  Dan pas je je voeding aan, zodat je je fit voelt en vrij van pijnlijke klachten.
 • Je hebt een redelijk gevoelig zenuwstelstel en raakt snel overprikkeld.
  Dan zal je drukte zoveel mogelijk vermijden en social media beperken.
 • Je houdt van dieren, maar bent allergisch waardoor je benauwd wordt.
  Dan weet je dat het niet verstandig is om honden of katten in huis te nemen.

We WETEN wat goed is voor ons welzijn!

Dus:
Wat brengt het je om telkens weer stil te staan bij
• die verdrietige jeugd
• die slechte relatie die je had met je familie
• die pestende klasgenoten of collega’s
• die financiële problemen die je ooit had
• die leugenachtige vriendin of vriend van vroeger
• die pijnlijke echtscheiding

Jij kunt besluiten om het piekergedrag te doorbreken. Jij kunt werken aan het opruimen van oude trauma’s. Jij bent in staat om in flow te komen en een leven te leiden dat NU bij jou past. Jij moet het willen en jij moet het doen.

Geschreven door Elly Luider

 

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - In de praktijk - Bevrijding!

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag