fbpx

IN DE PRAKTIJK – Angsten en prikkels

5 aug 2019

Tegenover mij zit een goed geklede, atletisch gebouwde, knappe jonge man van begin twintig. Zo’n jongen die niet zou misstaan in een boysband en de wereld, inclusief gillende groupies aan zijn voeten heeft liggen. Zijn gifgroene ogen kijken verlegen, vanachter half neergeslagen gitzwarte wimpers, de wereld in.

“Wat fijn dat u tijd heeft kunnen maken in uw agenda. Ik heb mij verdiept in EFT en hoop dat dit zal helpen om in ieder geval van mijn vliegangst af te komen. Voorheen vond ik het niet zo eng om in een vliegtuig te stappen, maar het lijkt wel of het steeds erger wordt. En ik wil toch nog wel wat van de wereld zien. Binnenkort ga ik met mijn ouders op vakantie naar het Caribisch gebied. Is minimaal negen uur vliegen. Verschrikkelijk!
Gek genoeg komen er steeds meer angsten bij. Zomaar, uit het niets!

Stappen met mijn vrienden was voorheen nog te doen, maar tegenwoordig wil ik na een uur al naar huis. Al die mensen, al die geluiden, al die beelden!  Raar toch. Eigenlijk ben ik altijd al wat anders geweest dan de anderen. Op school, met sporten en in mijn vriendenclub was ik ook meer op mijzelf. Het werd mij al snel teveel, te druk in mijn hoofd.

Mijn vriendin heeft onze relatie verbroken en eigenlijk begrijp ik dat wel. Ben best een saai persoon, een denker. Vraag mij regelmatig af wat de bedoeling van het leven is!
We worden geboren, gaan naar school, volgen een studie om een goede baan te scoren, gaan heel hard werken om succesvol te zijn, veel geld te verdienen, een gezin te onderhouden, lief te hebben, afscheid te nemen, oud te worden en te overlijden. Het leven is best een gedoe toch?

Klinkt misschien een beetje zwaar en ik wil niet de filosoof uithangen, maar het houdt mij wel bezig. Ik heb net mijn studie afgerond en mag nu het bedrijfsleven in, maar daar ben ik nog helemaal niet aan toe. Alleen al bij de gedachte aan een sollicitatiegesprek breekt het zweet mij uit. Dus nu hoop ik dat u mij van die rare angsten af kunt helpen!”

Ik kijk nog eens goed naar deze knappe jongen en realiseer mij weer eens dat de buitenkant niet altijd een weerspiegeling is van de binnenkant .

Geschreven door Elly Luider

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - IN DE PRAKTIJK - Angsten en prikkels

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag