fbpx

Het handboek voor Simone

20 sep 2017

Afgelopen maandag zat ik te kijken naar de uitzending van ‘De wereld draait door’. Daar zat Simone Kleinsma aan tafel. Haar man Guus, overleed in maart van dit jaar en Simone pakt haar leven sinds kort weer op. ‘Hoe gaat het met je?’ vroeg Matthijs van Nieuwkerk. ‘Het gaat wel redelijk. Ik doe mijn best. Er is geen handboek voor zeg ik altijd maar. Ik hobbel maar wat door…’ antwoordde Simone.

Zo, die herkende ik zeg.
Toen ikzelf midden in een heel naar rouwproces zat, heb ik ook gezocht naar de gebruiksaanwijzing ofwel dat handboek. Ik kon nergens dat boek vinden over hoe je omgaat met zoiets heftigs. Natuurlijk is er genoeg geschreven over de verschillende fases van rouw en die herkende ik ook wel bij mijzelf. Maar ik raakte er ook gefrustreerd van, want ik kon nergens vinden HOE ik er doorheen moest of kon gaan.

Hoe zorg je er nu voor dat je het op de ‘juiste’ manier doet?
Deze vraag stelde ik mijzelf voortdurend. Maar antwoord kreeg ik niet. Wat ik wel vond, waren allerlei verhalen van mensen die hun rouwproces niet aan waren gegaan en daarom 10 jaar later toch ineens gingen beseffen wat er allemaal gebeurd was. Hun omgeving snapte het niet en had er ook nog een oordeel over. Logisch, zij waren allang verder gegaan en waren niet meer bezig met de overledene… Of ik las verhalen over mensen die in een burn-out terecht waren gekomen omdat ze hun pijn en verdriet hadden genegeerd. Dat vond ik ook geen goed vooruitzicht kan ik je vertellen.

Al met al waren het geen goede berichten.
Het waren geen optimistische verhalen en ik wist steeds minder wat ik kon doen. Ik vond nergens een oplossing om een hoop ellende te voorkomen. Hierdoor was het net of iemand tegen me zei: ‘Pas je op dat je niet verdrinkt?’, nadat ze mij in het water hadden gegooid. Maar hoe ik moest zwemmen en waarheen ik moest zwemmen werd er niet bij verteld. Ik dobberde en ging steeds vaker kopje onder leek het wel. En dat maakt erg onzeker, kan ik je vertellen. Van al die slechte verhalen en van de verhalen zonder oplossing, ging ik mijzelf niet beter voelen.

Totdat ik een keuze ging maken.
Ik heb heel bewust gekozen voor groei. Ik was dankbaar dat ik nog leefde en dat was mijn basis. Die groei ging ik opzoeken door een aantal theorieën en vaardigheden op mijzelf toe te passen. Dat is natuurlijk het voordeel als je therapeut bent en veel werkt met mensen die overbelast zijn. Dan heb je veel kennis paraat. Door deze soorten kennis te combineren en door er eigen inzichten aan toe te voegen, vond ik een manier om sterk uit de voor mij heftige periode te komen. En die manier werkt niet alleen voor mij, maar inmiddels ook voor een heleboel anderen.

Hoe bijzonder is het dat uit al mijn pijn en verdriet iets heel krachtigs is ontstaan.
Ik heb het de Faith-methode genoemd en het voelt ontzettend goed om daar anderen mee te kunnen helpen. Dagelijks helpen mijn team en ik mensen zoals Simone. Maar ook mensen die op een andere manier hard zijn geraakt.

Je hebt vast ook mensen in je omgeving die door een scheiding, overlijden, een burn-out of een andere ziekte volledig naar de k.… zijn. Het is heel naar om toe te moeten kijken. Paul de Leeuw zat ook aan tafel bij Simone en Matthijs. Hij vertelde ook over wat hij deed om zijn vriendin te helpen. ‘Je kunt er alleen maar zijn en veel liefde geven en in mijn geval, veel koken.’ Hij kreeg dan ook als bijnaam de rouwkok. Mooi dat hij haar zo vanuit zijn hart steunde. Dat is wat vrienden doen. Ze bieden steun en helpen waar ze kunnen. Dat is ontzettend waardevol. Maar het aangaan van de pijn en verweven (klinkt beter dan verwerken) ervan in je leven, zal je toch zelf moeten doen.

Nu toch even zakelijk.
Want als werkgever kan je ook heel veel doen als iemand in een hele heftige en levensveranderde situatie terecht is gekomen. Koken is natuurlijk ook een optie en simpelweg luisteren is al ontzettend fijn. Maar er is zoveel meer wat je kan doen.

Als werkgever kan je je medewerker helpen door hem of haar een specialist aan te bieden. Dat voorkomt een burn-out. En dat moet goed klinken, want een medewerker in een  burn-out wil je niet. Ook als je weet dat dat € 60.000,- kost. (lees mijn vorige artikel) Ieder persoon is anders, iedere ervaring is anders. Dus er is niet één vast pad om te bewandelen. Maar er zijn wel vaste handvatten die helpen bij het wandelen.

Omdat de kracht van wat ik had ontdekt mij zo goed deed, wilde ik hier meer mensen mee helpen. Vandaar Krachtig Mens, vandaar de Faith-methode. Als iets zo waardevol is, wil je dat toch delen?

Reik je medewerker de hand, help hem of haar met zwemmen en je zult een sterker persoon gaan zien. En dat is echt vele malen beter dan toe te moeten kijken hoe iemand verzuipt en denken dat je niets kunt doen.

Het afgelopen jaar heb ik het handboek geschreven.
Want, dat was echt hoog tijd. Dat wist Simone niet want mijn boek is pas net uit.  En ik heb haar nummer niet. Maar mocht iemand mijn verhaal met haar kunnen en willen delen, heel graag. Ik geef haar met liefde mijn boek cadeau!

Mijn boek heet ‘Sterker door tegenslag’ en is vanaf nu o.a. verkrijgbaar bij bol.com , managementboek.nl. Maar ook via de site van Krachtig Mens

Wil je het interview van Simone zien? Kijk hier vanaf minuut 34. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/406341/De_Wereld_Draait_Door.html

Wil je hier meer over weten?  Neem dan contact op. Wij leggen je graag persoonlijk uit wat je hier aan kan doen. Andere managers weten dit al. Kijk maar hier.

Mogen wij  jouw bedrijf en collega’s helpen?
Wij helpen werkgevers graag bij het structureel oplossen van verzuim door te investeren in hun collega’s. Meer weten? Nodig ons uit voor een presentatie.. Laat je gegevens hier achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Verhelp én voorkom…

Verzuim op de werkvloer

Wij zijn specialist in vitaliteit en krachtig herstel

It all starts with Faith

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Het handboek voor Simone

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag