fbpx

Hebben onze gedachten invloed op gezondheid?

16 jan 2017

In mijn beleving wel.

Als collega’s de hele dag tegen je zeggen dat er moe uitziet en vragen of je ziek bent, dan ga jij je steeds minder lekker voelen. Maar wist jij dat het dus ook andersom zo werkt?  Dat jij je steeds lekkerder gaat voelen als mensen zeggen dat je er gezond en goed uitziet. En als je dat ook steeds tegen jezelf zegt, dat je dat ook daadwerkelijk voelt? Wij kennen dit ook wel als het placebo-effect.

Er kan soms wat lacherig gedaan worden over het placebo-effect maar het is een niet te onderschatte methode die bijdraagt aan herstel. Er zijn talloze onderzoeken bekend waarbij een arts een nepmiddel geeft aan patiënten met hoofdpijn en daarbij verteld dat het het beste middel is tegen deze hoofdpijn. De patiënt komt dan vaak van zijn hoofdpijn af. De overtuiging dat het middel werkzaam is, lijkt dus voldoende te zijn.

Alleen al omdat je denkt dat je beter worden, wordt je dus ook beter. Dit is een hele omstreden stelling en in mijn beleving is er wel iets meer nodig dat alleen maar die gedachte. Het geloof en een stellige overtuiging dat het ook daadwerkelijk is, is een essentieel onderdeel. Maar wat gebeurt er nu echt op cel-niveau als je zeker weet dat je beter wordt…? Welke invloed hebben je gedachten nu echt op je herstel proces? Epigenetica is één van de nieuwe wetenschappelijke stromingen die hier antwoord op geeft.

Epigenetica wordt door mede Bruce Lipton ook wel de nieuwe biologie genoemd. Een biologie die uitgaat van een verstrengeling van lichaam en geest of te wel materie en energie. Ondanks het feit dat de westerse geneeskunde dit reeds honderden jaren tracht te scheiden, bewijst de wetenschap van epigenetica dat cellen informatie ontvangen en verwerken door invloeden van buitenaf. Deze laat zien dat het leven van een cel niet door de genen wordt bepaald, maar door de fysieke en energetische omgeving, die in het geval van de mens ook onze gedachten omvat. Het klinkt wellicht allemaal wat spannend maar het verklaart een heleboel zogenaamde bijzondere genezingen. En waarom de een wel ziek wordt door als er sprake is van genetische belasting en de ander niet. Maar tot hier even de epigenetica in een notendop.

Het team van Krachtig Mens is er o.a. in gespecialiseerd om eventuele ziekmakende gedachten bovenwater te krijgen. En om de cliënten te helpen deze gedachten te veranderen. Een andere manier van denken geeft een ander resultaat. En om dat nog duidelijker te maken, wil ik dit filmpje graag met je delen. Neem echt even de tijd hiervoor. Het kan zijn dat je anders gaat denken…

Wil je meer informatie over wat wij voor jou en jouw collega’s kunnen betekenen? Stuur een mail: info@krachtigmens.nl. Wij reageren binnen 24 uur.

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Waarom Krachtig Mens? Omdat je gedoe wilt verhelpen en voorkomen op de werkvloer.

Gedoe ontstaat vaak door afname van vitaliteit. Hierdoor stijgt vaak ook het ziekteverzuim. En dat wil je voorkomen want weet jij hoe hoog de kosten voor verzuim bij jouw organisatie? Ziekteverzuim kost werkgevers in Nederland 11,5 miljard per jaar. Dat is ongelofelijk zonde! Het een leidt tot het ander. Gezonde en vitale medewerkers leiden tot een gezonde flow in jouw organisatie. En dus ook gezonde financiele resultaten. Als HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts, zet jij je vast ook in om het verzuim en zo laag en kort mogelijk te houden.

Voor wie? Hét aanbod
Homekopie 1 - Hebben onze gedachten invloed op gezondheid?

Download Gratis

Het Ebook Faith Methode.

Vijf stappen voor krachtig herstel na tegenslag