FAITH-methode

Na jaren van luisteren, vragen, leren, lezen en ervaren hebben we de opgedane kennis verwerkt in een 5 stappenplan. Dit stappenplan, uitgewerkt door Inge Miltenburg-Bos, hebben wij de FAITH-methode genoemd. Ieder mens is anders, iedere hulpvraag is anders. Om mensen op de juiste wijze te kunnen begeleiden, is het van belang om de persoonlijke behoeftes en mogelijkheden serieus te nemen. Daarbij wordt ook altijd het belang van de werkgever bekeken. Met de Faith-methode bieden wij de kaders die steun en richting geven bij herstel. Het is een set van tools die praktisch en pragmatisch ingezet worden. Tools die ervoor zorgen dat er een krachtige balans ontstaat. Die energie geeft, vaak in een relatief kort tijdsbestek.

Voor wie is Faith? FAITH aanbod

Inge

Miltenburg-Bos

Ik ben de grondlegger van de Faith-methode. Een bewezen 5-stappen methodiek. Praktisch en pragmatisch. Het werd tijd dat ik al mijn ervaringen en kennis bijeenbracht om mensen hernieuwd in een juiste balans te krijgen.

Lees Verder

FEEL

Vaststellen wat er is. Verhelderen door onderscheid te maken tussen wat gevoeld wordt en wat de feiten zijn. Door voelen en feiten uit elkaar te halen, ontstaat een duidelijker beeld van de situatie.

ATTENTION

Aandacht verleggen naar wat je wilt én kunt in de ontstane situatie. Wat is de doelstelling? En wat wil en kan de werkgever en ondersteunt dat de lange termijn oplossing?

INSPIRATION

Wat zijn de mogelijkheden? Niet aan één oplossing vasthouden, maar breder kijken naar wat de verschillende opties zijn. Daarna pas onderbouwd een keuze maken.

TIME

Het tijdspad in de context van casemanagement. Hoeveel tijd is er nodig? Wat kunnen we verwachten? En waar zitten we in de tijd t.o.v. de doelstelling en de meetpunten zoals 42e week-melding, de 1e-jaarsevaluatie of de WIA-aanvraag?

HEAL

Vaststellen hoe de gewenste stappen passen binnen het einddoel: herstel. De medewerker en/of de arbeidsrelatie is weer gezond, flexibel en duurzaam.

Voor de medewerker

Wij hebben een pagina speciaal voor deelnemers ingericht waar we Dieper in de FAITH-methode stof gaan

Wat zegt
Vrouw (41) - Docent ROC Midden Nederland

“November 2016 … ik zat er helemaal doorheen. Alles was me te veel, de chaos in mijn hoofd, mijn to-do lijstjes, mijn werk, mijn kinderen, mijn relatie, mijn eigen gedachten. Wat een ellende! Wat een puinhoop! En ik bleef maar doorgaan want in mijn ogen was er geen andere optie. Tot het moment dat ik…

Lees verder

Voor wie is FAITH?

De Faith-methode is er voor zowel de HR-manager, casemanager, werkgever, bedrijfsarts als de medewerker zelf. Als manager zet jij in om het verzuim zo laag en kort mogelijk te houden. Wat daarbij helpt is om te onderzoeken wat je als manager persoonlijk kan bijdragen om bijvoorbeeld stress te verminderen en om de vitaliteit hoog te houden. Om die reden zeggen wij dat Faith er ook is voor de manager en werkgever. Onze meerwaarde zit hem in…

Sterke toename van vitaliteit

Medewerkers zijn weer duurzaam inzetbaar

Door ontwikkeling van creativiteit, komen de medewerkers met meer oplossingen dan voor hun verzuim

Het zelfvertrouwen van de medewerker is gegroeid

Communicatie met de werkgever/manager is sterk verbeterd

De sfeer op de werkvloer is vele malen beter

En uiteraard, het verzuim is blijvend verlaagd

Met respect en trots presenteren wij HIER een overzicht van wat anderen zeggen.

Mogen wij jouw bedrijf en collega’s helpen?

Wij helpen werkgevers graag bij het structureel oplossen van verzuim door te investeren in hun collega’s. Meer weten? Nodig ons uit voor een presentatie

Bel mij terug

Hét FAITH-aanbod

1-op-1

FAITH CUSTOM

Dit traject is geschikt voor mensen die bij voorkeur alleen met één van ons willen werken. De reden hiervoor is vaak dat deze mensen nog veel hinder ervaren van datgene wat ze hebben meegemaakt.

Meer info
Offerte aanvragen

1-op-1 in 6 dagdelen

FAITH EXCLUSIVE

De Faith-methode Exclusive is voor diegene die klaar zijn voor een grote verandering in hun leven. Voor degene die zeker weet dat het tijd is om verdriet, onzekerheid, angsten en andere emoties die zorgen voor beperking, los te gaan laten.

Meer info
Offerte aanvragen

max. 12 deelnemers

FAITH GROUP

Dit traject is voor groepen van maximaal 12 personen. Door als een team of groep met de stappen van de Faith-methode te werken, ontstaat er een krachtige groepsdynamiek.

Meer info
Offerte aanvragen

Werkgever of Leidinggevenden

FAITH MANAGER

Voor werkgever, leidinggevenden of HR. Verzuim kost veel geld en is complex. Wettelijke regels en kaders moeten worden gevolgd en daarnaast hebben mensen aandacht nodig. Faith Manager biedt ondersteuning op maat in de vorm van casemanagement, coaching of trainingen verzuimbegeleiding. Meer info
Offerte aanvragen